Brouwerij Nieuw Holland
 Puur, Zuiver, Natuurlijk!

Langejaap bier, onze trots van de kust  is een hooggegist bier. Met 13,5 graden Plato en ongeveer 6% alcohol valt Langejaap in categorie 1. Zorgvuldig geselecteerde speciale mouten geven dit uitzonderlijke bier zijn krachtige smaak, die perfect in balans is dankzij de toevoeging van het karakteristieke gist. Het liefdevol gehopte Langejaap bier heeft een warm koperrode kleur en een licht fruitige afdronk. Langejaap bier is vrij van kunstmatige toevoegingen. Voor het filteren en stabiliseren wordt geen kiezelgoer gebruikt. In een 20 liter fust heeft het bier afvulling een houdbaarheid van 6 maanden.

Een kastelein schenkt bier, gezelligheid en geborgenheid, en dat alles is gevangen in een glas Lange Jaap bier! Een sensatie voor de bierliefhebber en een beleving voor iedere proever. Proost!


Lange Jaap

De Langejaap is een vuurtoren even ten noorden van Fort Kijkduin in Huisduinen, nabij Den-Helder in de provincie Noord-Holland. In 1877 werd begonnen met de bouw van de Lange Jaap. 

Op 1 april 1878 werd de vuurtoren in gebruik genomen en kon het licht voor de eerste keer ontstoken worden. De zestienzijdige toren is geheel opgetrokken uit gietijzeren platen met opstaande randen, die aan elkaar geschroefd zijn. Met zijn 506.100 kg gietijzer is de vuurtoren een massief bouwwerk. De ontwerper van de vuurtoren was Quirinus Harder, voormalig hoofdconstructeur van de bouwkundige dienst van het loodswezen. De Lange Jaap is 63,45 meter hoog en daarmee de hoogste nog brandende vuurtoren van Nederland. Bovendien is de Lange Jaap de hoogste gietijzeren toren van Europa. Het zal je dan ook niet verbazen dat de toren in 1988 de status kreeg van rijksmonument.


Lange Jaap Bier

Lange Jaap bier is geent op de nostalgische herinneringen van Kees Schoemaker, die, net als het idee van Lange Jaap bier, onder de vuurtoren is geboren. Als kind ging hij bij het invallen van de duisternis vaak mee met de vuurtorenwachter om het licht van de Lange Jaap in Huisduinen te ontsteken. Door de jaren heen heeft Kees, inmiddels horecaondernemer, vol passie en overtuiging die uitstraling van geborgenheid van de vuurtoren proberen te vangen  in Lange Jaap bier. Zijn inspanningen hebben geleid tot dit heerlijke speciaalbier dat je meevoert naar de kust. Elke slok brengt je dichter bij je veilige thuishaven. Laat het je smaken. PROOST! 


Ga naar website Langejaap bier>> 
 
 
 
E-mailen
Bellen